Allmän tandvård

Undersökning och röntgen

Vi utför undersökningar på både barn och vuxna. Vill du lista ditt barn hos oss ber vi dig fylla i formuläret under "kontakt".

Undersökningen ligger till grund för vår fortsatta behandling. Du får först fylla i en hälsodeklaration och vi går igenom om det finns sjukdomar eller läkemedel som kan påverka din behandling. Vi gör därefter en noggrann undersökning av tänder, bett och slemhinnor och lyssnar på dina behov och önskemål. Tänderna röntgas för att upptäcka små kariesangrepp, kontrollera bennivå med mera. Röntgen görs digitalt vilket innebär lägre stråldos. Ibland kompletterar vi med kliniska bilder med en vanlig kamera. 

Tillsammans gör vi sedan en bedömning vad som behöver göras. Stor vikt läggs vid förebyggande tandvård. Du som patient blir delaktig i din tandvård. Vid behov får du gå hos vår tandhygienist och får hjälp att sköta dina tänder.

Allmän tandvård

Vi är rädd om dina tänder. Idag använder man material och tekniker som gör att man är snäll mot tanden. Vi borrar mindre, helt enkelt. Vi har mycket lång erfarenhet av skonsamma tekniker och vi vet vad som håller.
Mindre hål lagas med komposit som är snabbt, enkelt och naturtroget. Vid större skador lagar man tanden med keramiska material, kronor och inlägg. Tanden blir som ny igen, det blir snyggt och mycket hållbart.

Rotfyllningar och tanduttagningar

Ibland blir skadorna så stora att man får ont och tanden måste rotfyllas eller tas bort. Vi löser detta under lokalbedövning. Vid en rotbehandling tas pulpan, nerven, bort och ersätts med ett gummimaterial. Vi använder de senaste maskinella rensningsteknikerna. Om man måste ta bort tanden gör man detta så skonsamt som möjligt. Svårare fall remitteras till specialist.